Home Aktualni projekti Mladi iz Srbije i Sjeverene Makedonije posjetili Centar Sumero i Sarajevo u...

Mladi iz Srbije i Sjeverene Makedonije posjetili Centar Sumero i Sarajevo u sklopu projekta “Interkulturalna razmjena za sve’’

7
0

Prošle sedmice Sumero i Sarajevo su bili mjesto susreta, razmjene znanja i upoznavanja. U okviru projekta “Intercultural learning for all” samozastupnici iz BiH, Sjeverne Makedonije i Srbije su imali priliku da predstave zemlju, kulturu, ali se razgovaralo i o unaprijeđenju položaja osoba sa invaliditetom kao i mogućnostima za osnaživanje samozastupnika za njihovo djelovanju u narednom periodu.

Tokom ove veoma značajne posjete napravljen je plan narednih aktivnosti među kojima su radionice na temu običaja i kulturnih obilježja, nenasilne komunikacija, tolerancije i nediskriminacije kao i kreiranje priručnika.

Projekat realizuje Savez Sumero iz Bosne i Hercegovine, Republicki centar za poddrska na lica so intelektualna poprecenost – PORAKA iz Severne Makedonije i Uduženjem Na pola puta iz Srbije. Ova posjeta je bila savršena prilika za potpisivanje sporazuma o saradnji.

Radujemo se narednim susretima kao i planiranim aktivnostima u okviru projekta “Interkulturalna razmjena za sve (Intercultural learning for all)’’ koji je financira Fond za Zapadni Balkan (WBF) uz podršku EU.

Regionalnu grant šemu Fonda za zapadni Balkan sufinansira Evropska unija, IPA – Instrument za pretpristupnu pomoć.