Naslovnica Sumero aktivnosti Raiffeisen banka: Volonterska podrška radu SUMERO centra

Raiffeisen banka: Volonterska podrška radu SUMERO centra

Uposlenici Raiffeisen banke su i ove godine posjetili Sumero centar. Zajedno sa osobljem i mladim osobama s intelektualnim teškoćama uživali su u proljetnim aktivnostima u plasteniku.
U sklopu Sumero centra nalaze se dva plastenika. Predviđeni su da budu u obliku zaštitne radionice za rad osoba s invaliditetom.
Volonteri Raiffeisen banke imali su priliku da uživaju u dosadašnjim rezulatatima rada postignutim od strane osoba s intelektualnim teškoćama te jednodnevnom volonterskom akcijom pridonijeli razvoju plastenika, presađivanju biljaka, sadnji novih i uređivanju plastenika generalno.
Cilj posjete je bio da osobe s intelektuanim teškoćama zajedno s volonterima uživaju u društvenim i radnim aktivnostima. Pokažu svoje stečene radne i društvene sposobnosti i primjene dosad naučeno znanje o uzgoju biljaka u plasteniku.

Članovi Uprave te direktori i rukovodioci sektora Raiffeisen banke su presadili začinsko bilje te montirali i postavili police u stakleniku za uzgoj bilja. Prodajom organske hrane i bilja SUMERO centar finansira stručnu rehabilitaciju i rad osoba sa invaliditetom.

Pomenute volonterske aktivnosti Banka je organizovala povodom ovogodišnjeg Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 1. juna, te ima za cilj da skrene pažnju javnosti na potrebu zaštite djece od nasilja i različitih oblika diskriminacije. Ovu ideju je pozdravila i H.Stepic CEE fondacija čiji rad podržava Raiffeisen Bank International.