Naslovnica Sumero aktivnosti Podrška Raiffeisen banke za Sumero, djecu koja boluju od raka i SOS...

Podrška Raiffeisen banke za Sumero, djecu koja boluju od raka i SOS Dječijim selima BiH

Prije šest godina Banka je započela projekat u okviru kojeg izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. Sredstva su donirana za Sumero, Srce za djecu koja boluju od raka i SOS Dječija sela u Sarajevu.

„Aktivno se zalažemo za održivi razvoj u društvu u kojem poslujemo, uključeni smo u inicijative koje se bave rješavanjem društvenih pitanja te na taj način podržavamo buduće generacije. I u ovom slučaju zahvalnost dugujemo našim klijentima koji korištenjem kartice indirektno doprinose kreiranju boljih uslova za korisnike ove tri organizacije“, izjavio je Rainer Schnabl, predsjednik Uprave banke.

Haris Haverić, direktor Saveza Sumero je naglasio kako podršku osobama sa invaliditetom treba pružati cijela zajednica, a Raffeisen banka je jedan od svijetlih primjera društveno odgovornih kompanija koja prednjači u tome. Zahvalni smo za kontinuiranu podršku koja doprinosi razvoju programa Stanovanje u zajednici uz podršku i dostojanstven život osoba sa invaliditetom.