Home Aktualni projekti Održan okrugli sto pod nazivom “Analiza efikasnosti primjene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji,...

Održan okrugli sto pod nazivom “Analiza efikasnosti primjene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida u RS-u”

8
0

Predstavnici Saveza Sumero su učestvovali na okruglom stolu pod nazivom “Analiza efikasnosti primjene Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida u Republici Srpskoj” koji je okupio učesnike iz javnog i nevladinog sektora RS-a.
Na ovom događaju pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad i boračku zaštitu RS i People in Need Bosnia and Herzegovina, te u parterstvu sa Savezom Sumero, ProRehom, i Nesto Više razgovaralo se o mogućnostima poboljšanja uslova rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom kao i unaprijeđenju efikasnosti primjene zakona.

Savez Sumero kao partner organizacije People in Need provodi aktivnosti unutar projekt “Moj posao – ekonomsko osnaživanje osoba s invaliditetom,” a koji ima za cilj pružiti sveobuhvatnu analizu zakona s namjerom unapređenja radnih uvjeta za osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo se vladi Republike Češke koja podržava realizaciju ovog projekta u BiH.