Naslovnica Aktualni projekti Obilježen Međunarodni dan socijalnog rada u ZDK uz podršku Saveza Sumero i...

Obilježen Međunarodni dan socijalnog rada u ZDK uz podršku Saveza Sumero i USAID Programa INSPIRE

Društvo socijalnih radnika ZDK je 21.03.2023. povodom obilježavanja “Međunarodnog dana socijalnog rada” upriličilo radnu i svečanu sjednicu u Zenici uz podršku Saveza Sumero kroz USAID program INSPIRE.

Ovom prilikom direktor Saveza Sumero Haris Haverić održao je prezentaciju “Razvoj i perspektiva servisa Život u lokalnoj zajednici uz podršku u ZDK”.

‘’Raduje nas što imamo podršku centara za socijalni rad u lokalnim zajednicama gdje imamo uspostavljen program Stanovanje u lokalnoj zajednici uz podršku. Ohrabreni smo željom i interesovanjem koju dobivamo od socijalnih centara iz gradova gdje planiramo uspostaviti ovaj tip usluge i dodatno osnažiti model deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije.’’- naglasio je na skupu Haris Haverić, direktor Saveza Sumero.

Među prisutnim na ovom događaju bili su predstavnici Vlade Ze-Do kantona Zlatko Jelić, Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Draženka Subašić, Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Edin Arnaut, pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Prethodni članakSavez Sumero: 20 godina predane podrške osobama s poteškoćama
Naredni članakMladi iz Srbije i Sjeverene Makedonije posjetili Centar Sumero i Sarajevo u sklopu projekta “Interkulturalna razmjena za sve’’