Naslovnica Sumero aktivnosti Sastanak stručnjaka iz oblasti inkluzije osoba sa invaliditetom na temu ”Učešće OSI...

Sastanak stručnjaka iz oblasti inkluzije osoba sa invaliditetom na temu ”Učešće OSI u politici i izborima u BiH”

Predstavnici Saveza Sumero su na poziv OSCE BiH prisustvovali sastanku stručnjaka iz oblasti inkluzije osoba sa invaliditetom na temu: “Učešće osoba sa invaliditetom u politici i izborima u BiH”.

Učesnicima su prezentirane dobre prakse u pogledu političkog učešća OSI u regiji i svijetu, te rad Koalicije „Podlupom“ u BiH. Okosnica sastanka je bila izrada Akcionog plana o učešću OSI u politici i izborima u BiH.
Vjerujemo da će doći do značajnijih pomaka u osiguravanju političkog učešća kao i mogućnosti za glasanje osoba sa invaliditetom čime se ostvaruju njihova zagarantirana ljudstva prava.

Ovaj sastanak je osigurao da se naprave značajni koraci kroz konkretne kratkoročne i dugoročne aktivnosti usmjerene ka povećanju pristupačnosti i političkog učešća OSI u BiH, te uz konsultacije sa akterima, rad uspostavljenih radnih grupa napravi realna indentifikacija prepreka i problema koji se trebaju prevazići zajedničkim radom u narednom periodu.

Prethodni članakPotpisan Sporazum za jačanje sistema socijalne zaštite na području općine Jajce: Sumero podržao uspostavu saradnje lokalnih vlasti općine sa nevladinim organizacijama
Naredni članakSaradnja sa Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo