Naslovnica Sumero aktivnosti Regionalni skup samozastupnika – Novi Sad, Srbija

Regionalni skup samozastupnika – Novi Sad, Srbija

Kao završna aktivnost projekta „Samozastupnici za osnovna prava osoba sa intelektualnim teškoćama u Srbiji“ i Nacionalne kampanje „Moj glas, moja prava“, 13.04. 2018. g u Novom Sadu, u Školskom centru Milan Petrović, upriličen je Regionalni skup samozastupnika.

Samozastupnici iz Srbije, Crne gore, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije su na sjajan i dinamičan način prezentovali kako samozastupanje funkcioniše u njihovim zemljama.

Predsjednica i potpredsjednik kluba samozastupnika “Sumero” predstavljali su Bosnu I Hercegovinu i kolegama iz čitavog regiona pričali o samozastupanju i položaju osoba s intelektualnim teškoćama u BIH. Također, prezentovali su dosadašnje i buduće planirane aktivnosti kluba samozastupnika “Sumero”

Skup je uobličen završnom radionicom –diskusijom između predstavnika organizacija i institucija i samozastupnika-OSI koji su pokazali veliku otvorenost i iskazali brojne probleme i prepreke sa kojima se svakodnevno susreću. Tokom diskusije su probali da dobiju odgovore od stručnjaka, ali i da međusobno podrže jedni druge, u atmosferi razmene i saradnje.

Prethodni članakVidljivi pomaci i nove incijative rezultat saradnje između resornih ministarstava, civilnog društva i međunarodnih partnera u procesima deinstitucionalizacije, socijalne i pravne zaštite građana
Naredni članakRaiffeisen banka: Volonterska podrška radu SUMERO centra