Naslovnica Sumero aktivnosti Radionica: Unapređenje timskih odnosa s ciljem povećanja produktivnosti asistenata

Radionica: Unapređenje timskih odnosa s ciljem povećanja produktivnosti asistenata

U prostorijama Centra Sumero je ove sedmice održana radionica ”Unapređenje timskih odnosa s ciljem povećanja produktivnosti asistenata Sumero”.

Radionica je osmišljena kroz pretpostavku da se uspješan timski rad temelji na kvalitetnim partnerskim odnosima kolega sa razvijenom komunikacijom i poznavanjem individualnih karakteristika. Glavna aktivnost je bila iz oblasti komunikacije.

Završni dio radonice je bio realiziran pod nazivom „Klupko“ kao vid kreativnog i neobičnog međusobnog upoznavanja uz korištenje rekvizita. Ovim se željelo ukazati na značaj umreženosti i utjecaja svih pojedinaca tima za cjelokupni doprinos i uspješno obavljanje zadataka.

Učesnici su izrazili interes za nastavkom sličnih radionica. Vjerujemo da je ova radionica, kao i sve ostale koje planiramo realizirati u narednom periodu, veoma značajna za osnaživanje kvaliteta usluga koje asistenti pružaju korisnicima i uspostavljanju još boljih odnosa u timovima.

Ovo je samo jedan od segmenta i aktivnosti koje se realiziraju u sklopu programa Stanovanje u zajednici uz podršku koji financijski podržavaju donatori među kojima je i USAID kroz njihov Program podrške zaštiti ljudskih prava INSPIRE.