Naslovnica Sumero aktivnosti Proces deinstitucionalizacije socijalno ugroženih građana je posebno važan

Proces deinstitucionalizacije socijalno ugroženih građana je posebno važan

Na inicijativu “Sumero centra za podršku osobama s invaliditetom u lokalnoj zajednici” danas su ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Amela Dautbegović primili predstavnike ovog centra Harisa Haverića, Minelu Ćeško i Zlatana Horu. Oni su im, ovom prilikom, uručili zahvalnice za podršku koju pružaju u radu njihovog centra.

Upoznali su resorne ministre kako oni za svoje korisnike održavaju kurseve engleskog jezika, dekupaža, kao i da imaju plastenike.

Razgovarano je o daljnjem procesu deinstitucionalizacije u Kantonu Sarajevo, jer se tu prvenstveno radi o potrebama socijalno isključenih građana KS, a zahvaljujući američkim donatorima nedavno je kupljena nekretnina koja je namijenjena za realizaciju ovog vrlo važnog procesa.

Ministrica Dautbegović i ministar Nenadić su informisali predstavnike Sumera o aktivnostima Vlade KS, ali i o nastavku realizacije zajedničkih projekata organizacijama koje poput njih odgovorno i posvećeno vode brigu o socijalno ugroženoj populaciji.