Naslovnica Sumero aktivnosti Potpisani sporazumi o saradnji u Kreševu i Fojnici

Potpisani sporazumi o saradnji u Kreševu i Fojnici

Tim Saveza Sumero, boravili su 10.04.2013. u zvaničnoj posjeti Općini Kreševo i Fojnica i tom prilikom je potpisan sporazum o Životu u lokalnoj zajednici.

Buduću saradnju na projektu “Život u lokalnoj zajednici” ozvaničili su potpisivanjem sporazuma o saradnji direktor Saveza Sumero, Haris Haverić, pomoćnik načelnika za opće poslove i društvene djelatnosti Općine Fojnica, g.Josip Markota i šefica odjela službe za socijalnu skrb Općine Kreševo.

” Ovaj projekat koji provodi Savez Sumero veliki je korak za osobe sa intelektualnim teškoćama. Predstavlja sistem uključivanja osoba sa intelektualnim teškoćama kroz razvoj mješovitog sistema usluga lociranih u lokalnim zajednicama. Cilj ovog projekta je da osobe sa intelektualnim teškoćama u BIH ostvare osnovna ljudska prava, slobode, pravo neovisnog življenja, obrazovanja i dr, a sve u skladu sa UN konvencijom i međunarodnim aktima”, istakao je direktor Sumera, Haris Haverić.

U narednom periodu radiće se na uspostavljanju stanova za korisnike u Kreševu i Fojnici, kao i na angažiranju asistenata koji će svakodnevno provoditi razne aktivnosti sa osobama sa intelektualnim teškoćama.