Home Životne priče MALMO OPEN 2023: Osvojili smo bronzanu medalju, idemo dalje u nove pobjede

MALMO OPEN 2023: Osvojili smo bronzanu medalju, idemo dalje u nove pobjede

5
0

Malmo Open je jedna od najvećih međunarodnih sportskih manifestacija za osobe sa invaliditetom. Ove godine među 1000 takmičara, osoba s invaliditetom iz 23 zemlje Evrope ispred udruženja Oaza učešće su uzela i tri Sumero fodbalska asa, Vesna Mišić, Muhamed Hodžić i Amer Hrustić.

Zahvaljujući dobrom timskom radu i nizu sjajnih pobjeda, tim Oaze je osvojio bronzanu medalju u takmičenju divizije 1/2.

‘’Učešće na ovako značajnom sportskom događaju za nas je izuzetna motivacija. Zahvaljujemo se domaćinima FIFH Malmo kao i udruženju Oaza koje nam je pružilo priliku i podršku da se takmičimo sa najboljim timovima u Evropi’’ – objasnila je Vesna uz naglašavanje činjenice kako je za BiH bronzana medalja izuzetan uspjeh ukoliko se uzme u obzir da ostali timovi imaju značajnu podršku u pripremama za Malmo Open koji se održava jednom godišnje tokom februara.

Za Muhameda i Amera odlazak u Malmo je bio više od sportskog takmičenja. Prvi put su putovali avionom i tokom četiri dana manifestacije imali priliku upoznati se sa velikim brojem takmičara iz raznih zemalja Evrope.

”Posebno smo se radovali putovanju. Oduševljeni smo organizacijom. Uživali smo u druženju sa takmičarima iz drugih zemalja. Nekada nije potrebno znati jezik, pokreti rukama, rukovanje i osmijeh najbolja su poruka. Osvojili smo bronzanu medalju, idemo dalje u nove pobjede! – rekao je Amer dodajući da je ponosan na timsku igru ekipe Oaza, ‘’Donijeli smo medalju u BiH, među najboljim smo ekipama Evrope!’’.

Savez Sumero čestita takmičarima i udruženju Oaza na još jednom uspješno realiziranom sportskom podvigu i pozitivnoj priči koja je za rezultat imala sjajan rezultat i medalju.

Aktivan sporstki život i vježbanje je samo jedan od segmenta i aktivnosti koje se realiziraju u sklopu programa Stanovanje u zajednici uz podršku koji financijski podržavaju donatori među kojima je i USAID kroz njihov Program podrške zaštiti ljudskih prava INSPIRE.

„Tekst je objavljen uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Ovaj tekst je isključiva odgovornost Saveza Sumero i nužno ne odražava stavove USAID-a niti Vlade Sjedinjenih Američkih Država“.